121. vuosikerta

Kirjoittajien ja perikuntien yhteystietoja kaivataan julkaisusopimuksia varten

Historiallinen Aikakauskirja uudelleen digitoi vuoden 2021 aikana sarjansa. Digitoidut aineistot julkaistaan myöhemmin Journal.fi-sivustolla. Osana tätä hanketta päivitämme julkaisusopimukset Historiallisen Aikakauskirjan kirjoittajien kanssa. Sopimukset lähetetään kirjoittajille sähköpostitse ja ne allekirjoitetaan sähköisesti. Julkaisusopimusten päivitys on alkanut kesäkuussa ja jatkuu koko loppuvuoden.

Julkaisusopimusten päivitystä varten keräämme Historialliseen Aikakauskirjaan vuosien varrella kirjoittaneiden henkilöiden yhteystietoja. Oheisella lomakkeella voit ilmoittaa yhteystietosi, mikäli epäilet ettei niitä löydy verkosta esimerkiksi yliopiston verkkosivuilta. Kaipaamme erityisesti ennen 2000-lukua Historialliseen Aikakauskirjaan kirjoittaneiden yhteystietoja.

Koska Historiallinen Aikakauskirja on hyvin pitkäikäinen julkaisu, osa julkaisusopimuksista päivitetään edesmenneiden kirjoittajien perikuntien kanssa. Tekijänoikeudet ovat voimassa 70 vuotta kirjoittajan kuolemasta ja ne siirtyvät perikunnalle.  Olisimme erittäin kiitollisia, jos myös perikunnat jättäisivät yhteystietojaan oheisen lomakkeen kautta. Näin saisimme mahdollisimman laajasti vanhat artikkelit digitoitua ja julkaistua ne Journal.fi-sivustolla.

Linkki kyselylomakkeeseen: https://link.webropol.com/s/haik-kysely

Vastaan mielelläni kaikkiin julkaisusopimuksia ja digitointihanketta koskeviin kysymyksiin.

Mukavaa alkanutta kesää!

Ystävällisin terveisin

Helena Laukkoski

Projektikoordinaattori

Historiallinen Aikakauskirja

helena.laukkoski@helsinki.fi

Julkaistu kategoriassa:
Avainsanat:

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.