121. vuosikerta

Historiallinen Aikakauskirja kurkkaa kirjastoon!

Historiallinen Aikakauskirja jalkautuu historian ystävien pariin aloittamalla luento- ja keskustelutilaisuuksien sarjan. Historiallinen Aikakauskirja kurkkaa kirjastoon -tilaisuuksissa nostetaan esiin jokin uuden numeron teemoista, mutta niissä voidaan tarttua myös ajankohtaisiin aiheisiin historiallisen tiedon keinoin.

Ensimmäisessä Historiallinen Aikakauskirja kurkkaa kirjastoon -tilaisuudessa professori Kari Teräs Tampereen yliopistosta luennoi otsikolla Minä ja Kekkos-diktatuuri – Veikko Vennamon muistelemalla rakentama kuva sotien jälkeisestä Suomesta. Luennossa Teräs osoittaa, miten Vennamo hyödyntää muistelmissaan ja veteraanikansanedustajien muistitietoarkistoon tallennetussa haastattelussaan kertojan asemaansa esittäessään omaa mennyttä minäänsä ja toisia historian henkilöitä.

Professori Teräksen luento pidetään maanantaina 18.4.2016 klo 18.00 alkaen Rikhardinkadun kirjaston kolmannen kerroksen lukusalissa osoitteessa Rikhardinkatu 3, Helsinki. Tilaisuuden avaa ja puhetta johtaa Historiallisen Aikakauskirjan päätoimittaja dosentti Anu Lahtinen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kari Teräksen yhdessä professori Mari Hatavaran kanssa kirjoittama vertaisarvioitu artikkeli Veikko Vennamon muistelemalla rakentamasta historiakuvasta on julkaistu Historiallisen Aikakauskirjan numerossa 1/2016.

Heidi Kurvinen

Julkaistu kategoriassa:
Avainsanat:

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.