122. vuosikerta

Menestyvä tutkimusartikkeli prosessina – toimittajan vinkit kirjoittajalle

Historiallinen Aikakauskirja tarjoaa tohtorikoulutettaville ja nuorille tutkijoille mahdollisuuden osallistua tieteellisen artikkelin kirjoittamista käsittelevälle kurssille keskiviikkona 18.10.2017 kl 12–17. Kurssi järjestetään Turun yliopistossa Historiantutkimuksen päivien oheistapahtumana päiviä edeltävänä keskiviikkona. Kurssin vetäjänä toimii professori Pauliina Raento.

Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 25 henkilöä. Ilmoittautumiset pyydetään lähettämään Historiallisen Aikakauskirjan toimitussihteerille (heidi.kurvinen@oulu.fi).

Kurssille valitut henkilöt saavat tarkemmat tiedot kurssipaikasta ja mahdollisesta oheislukemisesta sähköpostitse 15.10.2017 mennessä.

Kurssin kuvaus:

Tutkija-kirjoittajan hyvät työskentelyrutiinit ja tieto tieteellisen julkaisemisen toimintakentästä ja -tavoista helpottavat vertaisarvioidun tutkimusartikkelin tuottamista ja parantavat artikkelin menestymismahdollisuuksia. Miten tiedelehden toimittaja arvioi lehdelle tarjottua käsikirjoitusta? Kuinka kirjoittaja voi omalla toiminnallaan parantaa käsikirjoituksen menestymismahdollisuuksia ja nopeuttaa julkaisuprosessia? Kuinka hallita julkaisuprosessiin liittyvää aikataulua ja ahdistusta? Miten kirjoittaja saa juttunsa esille sitten, kun se on julkaistu? Kurssilla pohditaan vastauksia näihin kysymyksiin ja käsitellään tiedelehden toimittajan ja kirjoittajan yhteistyötä, kirjoittamiseen valmistautumista ja tutkimustekstin tavoitteellista toteuttamista. Lisäksi puhutaan tiedon visualisoinnista sekä kritiikin sietämisestä ja siihen vastaamisesta.

Kurssin vetäjä Pauliina Raento on toimittanut lehtiä Terra (Suomen Maantieteellinen Seura), Political Geography (Elsevier) ja International Gambling Studies (Taylor & Francis). Hän on toimittanut myös kymmenkunta kirjaa sekä tieteellisen lehden erikoisnumeroa tai teemaosiota. Hän työskentelee aluetieteen professorina Tampereen yliopistossa.

Koulutusta tukee Suomen tiedekustantajien liitto ry.

Julkaistu kategoriassa:
Avainsanat:

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.