122. vuosikerta

Anu Lahtinen Historiallisen Aikakauskirjan uudeksi päätoimittajaksi

Historiallisen Aikakauskirjan hallitus valitsi 16.6.2015 pidetyssä kokouksessa dosentti Anu Lahtisen lehden uudeksi päätoimittajaksi. Lahtinen aloittaa tehtävässään vuoden 2016 alussa ja toimii päätoimittajana seuraavan viisivuotiskauden.

Dosentti Anu Lahtinen on tutkinut keskiajan ja uuden ajan alun Pohjolan historia, erityisesti sukupuolihistoriaa sekä kulttuuri- ja sosiaalihistoriaa. Viime vuosina hän on perehtynyt myös amerikkalaisen televisiomaailman lähihistoriaan.

Dosentti Lahtinen on sujuva kirjoittaja, joka on julkaissut laajasti sekä tieteellistä että populaarimpaa tietokirjallisuutta. Hän myös pitää historia-aiheista blogia Vita Historicaa. Historiallisen Aikakauskirjan toimituskuntaan Lahtinen on kuulunut vuodesta 2011.

Lahtinen on Turun yliopiston Suomen historian dosentti. Tällä hetkellä hän työskentelee kuitenkin Hyvinkään kaupungin historian kirjoittajana ja Helsingin yliopiston Suomen ja Pohjoismaiden historian vs. yliopistolehtorina.

Nykyinen päätoimittaja, professori Marko Lamberg, jatkaa tehtävässään tämän vuoden loppuun.

Julkaistu kategoriassa:
Avainsanat:

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.